Doorgaan naar inhoud
info@rekresport.com / 071-5223535
info@rekresport.com / 071-5223535
Wat kun je doen met sneeuw/vorst?

Wat kun je doen met sneeuw/vorst?

Gedurende de wintermaanden is goed onderhoud van het kunstgras nog belangrijker dan in de zomermaanden. Doordat in de winterperiode de kunstgrasmat vaak minder intensief gebruikt wordt en door het vocht zetten alg en mos zich sneller vast in de kunstgrasmat. Om verspreiding in een rap tempo tegen te gaan dient er regelmatig geborsteld en/of geveegd te worden.

Bij droog vriesweer blijft het zand los in de vezels liggen. Het is, afgezien van het spelplezier, in principe geen punt om een kunstgrasveld te bespelen bij –10° C. Bij vochtig vriesweer zal het vocht in het zand hard worden. Het is dan sporttechnisch gezien gevaarlijk om te sporten op een kunstgrasveld vanwege het blessuregevaar. Wij raden aan om bevroren gedeeltes, indien mogelijk, niet te bespelen.
Na inzet van de dooi de mat borstelen en vegen. Zo haalt u op een snelle manier veel vocht uit de zandlaag. De mat na het borstelen/vegen laten rusten en die dag niet meer bespelen. Bij een eventuele volgende nachtvorst zal blijken dat er al veel vocht uit het zand verdwenen is waardoor het zand steeds minder of niet meer hard op zal vriezen en het veld bespeeld kan worden.

Het een en ander moet natuurlijk wel inpasbaar met het weer zijn. Sneeuw blijft lang op kunstgras liggen. Laat de natuur haar gang gaan en schuif geen sneeuw van de mat. U voorkomt hiermee dat een deel van het zand verdwijnt met de sneeuw. Gebruik geen zout. Het is niet goed voor het gecoate staal en voor het onderliggende beton.
Vorig artikel Rekre VS Vrienden van Amstel
Volgend artikel Fijne Feestdagen en een Gelukkig Nieuw Jaar!